Satul Francez-Vietnam ,o oaza de modernitate in mijlocul Asiei.

Cred că Vietnamul este ușor subevaluat, poate că nu este acea țară plină de farmec sau  de un pitoresc ultra-atrăgător  dar este ceva dincolo de asta.
Dacă sunteți un gurmand din fire  veți savura  mâncărurile vietnameze (mai ales în zona Hoi An, unde este plin de mâncare pe stradă), este  ieftin, dar extravagant in  arome, o bijuterie ascunsă!

Ba Na Hills este  la 45 de minute de mers cu mașina de la Da Nang, iar locația este  mai degrabă izolată la prima vedere. Ba Na Hills se află la Munții Sonului Truong, la vest de Da Nang, zona a fost înființată de colonii franceze în 1919 și  incepand de acum  patru ani investitorii  au construit și au transformat în mare parte întregul lucru. Se află la 1487 m deasupra solului și mai este denumita si „climatul perlat” al Vietnamului!

Oaspeții hotelului  Mercure Ba Na Hills French Village vor fi condusi  în lobby-ul principal al Satului Francez și singura modalitate (și cea mai bună) este folosirea CABLULUI!
Oaspeții hotelului beneficiaza de gratuitate , persoanele cu o înălțime sub 1 metru vor beneficia de gratuitate  în timp ce persoanele  peste 1,3 metri vor achita prețul integral, în jur de 600.000 VND pentru călătoria dus-intors (în jur de 500k IDR sau 38 $).

Telecabina Ba Na Hills deține recordul pentru cea mai lungă plimbare cu telecabina din lume cu o distanță de 5 km față de punctul de plecare până la vârful satului francez.

 

Ajungi  la grădina D’amour (sau Le Jardin D’amour) la Ba Na Hills Mountain Resort pentru a petrece puțin timp înainte de a lua o altă plimbare cu telecabina în satul francez. Întreaga zonă este formată din 9 grădini : Grădină iubirii, Grădină misterioasa , Grădină legendară, Grădina amintirilor, Grădină  paradisului, Grădină strugurilor, Grădină de meditatie Suoi Mo si Grădina sacră.

Grădina de Dragoste este  plină cu diferite flori frumoase și colorate, proaspete și aranjate în conformitate cu anumite forme  aproape de Art Nouveau. Este chiar minunat  și dacă imaginile  nu va conving, atunci trebuie să experimentați frumusețea de unii singuri.

BA NU WAX STATUE MUZEUM (Khu Trung Bay Tuong Sap)

Nu se poate compara acest muzeu  cu muzeul de ceară Madame Tussaud, deoarece cred că sunt pe un alt nivel. Madame Tussaud face o figură mai bună în ceea ce privește aspectul și detaliile, dar, în general si acestea arată ca personalitățile originale.

Satul francez

Satul francez este un oraș  realist si minunat, alcătuit dintr-o piata (unde era fântâna), o biserică, magazine, restaurante și hoteluri, arhitectura clădirilor fiind inspirată de clădirile europene  din piatră și lemn.

Prânzul  se poate lua la restaurantul hotelului: L’Etable,  un restaurant atât de elegant, care servea mâncăruri locale vietnameze și asiatice. Inițial, se gândeau că se vor concentra pe bucătăria franceză datorită numelui restaurantului.

Restaurantul este spațios, cu o capacitate de ședere pentru peste 100 de persoane și un design minimalist-industrial aplicat în interior. Restaurantul este compus din două etaje cu un meniu din  bucătăria locală vietnameză.

L’Etable a făcut cea mai bună cafea vietnameză .
Pe lângă L’Etable, în satul Francez, există și alte restaurante din Ba Na Hills, cum ar fi: Hoi An (bucătăria locală vietnameză), Doumer (în special servește preparate din orez), Morin (restaurantul asiatic european), Kavkax ), Grădina de bere Du Dome (orez diversificat, hotpots și beri), Bar Debay, Restaurant Kavkaz Vista (bufet rusesc), Club Food-Square (bufet cu Nord-Central-Sud), restaurantul Le Jardin / Le Lavande, La Crique (Asian-European), Le Terroir (bufet de tort francez) și Cafe La Pensee (bucătărie italiană).

Cina in stil buffet la restaurantul  hotelului (unde se ia si  micul dejun ) pune accent  pe servirea bucătăriei vietnameze  mai degrabă decât pe bucătăria internațională, o gamă decentă de preparate din bucătăria vietnameză, cum ar fi carnea la gratar (pui, pește și carne de porc) ,tort de orez vietnamez, mâncăruri de orez, mâncăruri prăjite de tăiței și multe altele.

O  cunoaștere rapidă pentru toată lumea: „Ga” este pui, „Bo” este carne de vită, „Ca” este pește și „Lon” este carne de porc.

Cum să ajungi la Da Nang?

Air Asia este prima și singura companie aeriană care a zburat direct de la Kuala Lumpur la Da Nang.

Aș sugera să rezervați turul zilnic. Singurul dezavantaj legat de dealurile Ba Na și satul francez a fost faptul că au fost mai mult proiectate pentru turul de o zi, chiar dacă au hoteluri aici. Vizitatorii pot rezerva tururile prin Van phong Da Nang (strada Nguyen Van Linh, districtul Hai Chau, orașul Da Nang – Vietnam) și linia telefonică la +845113749888.

Turul ar trebui să costă aproximativ 900.000 VND (IDR 720k / 55 $), cu taxe excluse, cum ar fi băuturi, bilet de intrare pentru Le Jardin d’Amour, crama Debay și muzeu de ceară.

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *