Acasa    Sejururi    BALATON - oază de relaxare 
Pentru a reveni la pagina anterioara, va rugam sa dati click aici:
De la:
189
EUR

BALATON - oază de relaxare


Locatie: Balatonfured
Plecare din: Bucuresti
Autocar

189 €/ persoana 

date de plecare
13.05, 27.05, 3.06, 10.06, 23.09.2018

 

TARIFUL INCLUDE
4 nopți de cazare la hotel spa 3*+ în Balatonfüred
Mic dejun și cină bufet
Programe de animație seara
Acces la centrul de wellness (saună, piscină interioară și exterioară)
Acces la plaja privată cu șezlonguri și umbrele incluse
Vizite conform descrierii
Transport cu autocar modern, cu climatizare
Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include
Taxă stațiune 7 euro/ persoană
Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
Taxe și cheltuieli personale
Intrările la obiectivele turistice
Excursiile opționale
Terapiile și tratamentele spa
excursii opționale neincluse în tarif
Seară de folclor cu cină festivă cu specialități maghiare și degustare de vinuri în cramele din zona viticolă Badacsony: 35 euro/ persoană
Veszprém și Fabrica de porțelan Herend: 20 euro/ persoană
Keszthely - Hévíz – Peștera Tapolca - Peninsula Tihany: 20 euro/ persoană
Intrările nu sunt incluse în tarife

 

Ziua 1: București – Balatonfüred (aprox. 950 km)
Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Ungaria. Petrecem următoarele 4 nopți la un hotel spa în Balatonfüred, cea mai frumoasă stațiune a Balatonului. În zilele de odinioară, cei bogați și celebri au construit vile mari și cochete, iar moștenirea lor arhitecturală poate fi văzută astăzi. Balatonfüred  a  fost și este în continuare stațiunea cu cea mai veche tradiție a Balatonului, îndrăgită de poeți, scriitori și politicieni. Facem o plimbare la apus de-a lungul străzilor feerice ale oraşului Balatonfüred, cuprins de magia secolului al XIX-lea.

Ziua 2: Baie și relaxare - Podgoriile Badacsony (aprox. 140 km)
Timp liber pentru baie și relaxare. Pe seară, opțional, seară de folclor la o cramă din zona viticolă Badacsony, de pe malul Balatonului, unde cultivarea viței-de-vie este documentată încă de pe vremea romanilor. Un „drum al vinului” pornește din centrul localității, urmând un drum sinuos până pe dealul care supraveghează așezarea. Ne oprim la una dintre crame pentru o cină festivă cu specialități maghiare, degustare de vinuri, program folcloric și muzică lăutărescă.

Ziua 3: Veszprém - Fabrica de Porțelan Herend (aprox. 156 km)
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o jumătate de zi. După micul dejun plecăm spre Veszprém, care a fost timp de un mileniu reședința reginelor Ungariei. Vizităm cetatea medievală și facem o plimbare prin centrul istoric,  după care ne îndepărtăm spre Fabrica de Porțelan Herend din apropiere. De la înființarea sa în 1826, articole din porțelan de lux, pictate manual, sunt produse pentru aristocrați din întreaga Europă, inclusiv Regina Victoria, Prințul William și Prințesa Kate. La sfârșitul vizitei, savurăm o cafea într-o ceașcă de porțelan.

Ziua 4: Keszthely - Hévíz – Peștera Tapolca - Peninsula Tihany (150 km)
Timp liber la dispoziție sau excursie opțională de o zi. Vizităm orașul baroc Keszthely, capitala culturală a regiunii și Palatul Festetics, unul dintre cele mai importante castele în stil baroc din ţară. Ungaria este cunoscută de ani buni în Europa ca fiind fântâna tinereţii, iar poate cea mai preţioasă podoabă de pe coroana sa este Hévíz, un lac termal aflat la vârful vestic al Lacului Balaton. Ne bucurăm de 3 ore de relaxare și sănătate aici. Apoi avem parte de altă experiență de neegalat. Vizităm peștera cu ape termale Tapolca, unde o secțiune unică de 300 m este disponibilă pentru o excursie cu barca prin tunelurile subterane. Excursia la Lacul Balaton nu poate fi completă fără Tihany, cel mai romantic oraș din jurul lacului. Vizităm Abația Benedictină, Casa Lavandei, degustăm  lichior de marzipan și facem o plimbare pe creasta peninsulei Tihany pentru o panoramă spectaculoasă asupra lacului, în mireasma de lavandă ce ne înconjoară. Timp liber pentru a explora și pe cont propriu și cumpăra suveniruri.

Ziua 5: Balatonfüred – București (aprox.  950 km)
După micul dejun ne îndreptăm spre casă. Întoarcere în București seara târziu

O excursie la Balaton e ca o călătorie în timp; în trecut, căci pleci cu cel puțin 5 ani mai tînăr decât ai venit. Cum altfel să te simți după 4 nopți într-un hotel spa din cea mai frumoasă stațiune din regiune? Zâmbete, relaxare, apă termală, degustări de vin (merg mână-n mână!), mâncăruri rafinate ungurești care-ți lasă gura apă. Și pentru că deja te simți de viță nobilă după așa un răsfăț, vom vizita și reședința istorică a reginelor Ungariei, un castel elegant și o fabrică de porțelan de lux cu tradiție. Nu e o simplă călătorie, ci cea mai frumoasă viitoare amintire pe care ți-o poți face.

Apele magice ale Ungariei

Ungaria este bogată în ape cu putere magică. Apa termală tratează diferite afecțiuni. O baie relaxantă în apele calde alungă stresul și neliniștea, declanșând mecanismul propriu de vindecare al organismului. Datorită componentelor chimice și biologice, apele medicinale amelioreză în mod dovedit afecțiunile aparatului locomotor și bolile cronice de piele, unele cazuri de vasoconstricție, fiind de asemenea benefice în procesul de refacere după traumatisme sportive. Indiferent dacă este folosită pentru uz intern sau extern, apa medicinală te va ajuta să te simțiți mai bine în interior și în exterior.   

Regiunea Balaton

Lacul Balaton este cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală. Lacul nu este adânc, are în medie 3-4 metri, se încălzește foarte repede, ajungând chiar și la temperatura de 28°C. Tentaţiile ţărmului de nord includ oraşul Balatonfüred, cuprins de magia secolului al XIX-lea şi peninsula Tihany, din gheizerele căreia, acum câteva milioane de ani, a ţâşnit apă fierbinte. Îndrăgită de poeți, scriitori și politicieni faimoși, Balatonfüred este stațiunea cu cea mai veche tradiție a regiunii Balaton. Piatra de temelie a abației de pe peninsula Tihany a fost pusă în același timp cu cea a statului maghiar. Stațiunea Badacsony este locul perfect pentru agrement. Pe creasta de vest a lacului, în Hévíz, veţi găsi un izvor de sănătate în cel mai mare lac natural de apă termală din lume. La sfârșitul verii înfloresc mii de nuferi roșii, iar în timpul iernii aburii de pe suprafața apei calde învăluie ținutul într-o ceață misterioasă. Lacul și împrejurimile ei sunt zone ocrotite. Keszthely este capitala culturală a regiunii. Familia aristocrată Festetics a jucat un rol important în dezvoltarea orașului. Castelul-muzeu din Keszthely este unul dintre cele mai mari trei castele în stil baroc din ţară. Ţărmurile de sud ale Lacului Balaton te vor ademeni cu farmecul lor discret. Orăşelele mici şi carismatice, tradiţia nemuritoare în arte şi meşteşuguri, vile rafinate şi cea mai extinsă plantație de nuci din Europa, aceasta este oferta irezistibilă a regiunii.

Balatonfüred

Cea mai renumită stațiune a Balatonului este fără îndoială Balatonfüred. Este prima stațiune balneo-climaterică de pe teritoriul Ungariei și tot de aici a pornit primul vapor pe lacul Balaton. Orașul este presărat cu vile superbe ce au aparținut unor personalități de prestigiu. Superbul parc de pe malul lacului conține o alee a celebrităților care au vizitat localitatea. Surprinde prezența bustului lui Rabindranath Tagore, scriitor și filosof indian, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1931. Se pare că acesta ar fi vizitat localitatea în 1926. Plăci comemorative în maghiară, engleză și sanscrită marchează evenimentul. Priveliștea asupra lacului, lebedele ce se înghesuie spre mal momite de turiști, toate crează o atmosferă unică. Aici, în grădina trandafirilor, are loc în luna mai a fiecărui an festivitatea de deschidere a velelor, care marchează începutul sezonului turistic la Balaton. O minunată capelă romano-catolică, decorată în stil baroc, oferă turiștilor clipe de liniște și reculegere, departe de agitația stațiunii.

 

SENIOR VOYAGE este conceptul grație căruia cetățenii europeni de peste 55 ani (și nu numai) pot beneficia de un program complet pentru a-și petrece vacanța în cele mai variate destinații turistice, în perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. 

Vei avea ocazia să vizitezi lumea și să împărtășești experiența ta cu alți seniori din toate colțurile Europei. Pentru ca totul sa fie ușor și accesibil, grupul de companii care activează sub umbrela Memento Holidays subvenționează și negociază costurile călătoriei, făcând produsul Senior Voyage unic pe piața din Europa.

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acordă contra cost (25 euro/card) la achiziționarea oricărui pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de numeroase avantaje. Cardul este nominal și este valabil pe o perioadă de 2 ani de la data emiterii.

 

Hotel Annabella Beach Resort 3*+

reduceri& suplimente
Supliment SGL: 60 euro
Reducere a 3-a persoană: 15 euro (în cameră cu pat suplimentar)
Copil 0-2.99 ani: gratuit
Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, cu pat suplimentar)
Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage Ungaria.

 

observații
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
Unitatea de cazare menționată în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

 

Hotel Annabella este situat pe celebra promenadă de pe malul lacului Balaton, în Balatonfüred, cea mai frumoasă și cochetă stațiune a Balatonului, la un minut de mers față de plajă.

Facilitățile hotelului
Hotelul de 3 stele superior Annabella oferă acces gratuit la plaja privată, cu șezlonguri și umbrele și la zona de spa cu saună, piscină interioară și exterioară. De asemenea, se furnizează servicii de masaj (extracost) pentru o relaxare deplină. La restaurant se servesc mâncăruri internaționale, specialități maghiare și vinuri alese de la cultivatorii regionali. Grădina de bere, cu decorul său prietenos, vă invită să vă bucurați de bere rece la halbă și, ocazional, de muzică de acordeon.

Facilitățile camerelor
Toate camerele hotelului Annabella sunt dotate cu TV prin satelit, conexiune internet wireless gratuită, telefon și minibar. Camerele dispun de balcon cu vedere panoramică la lac și la satul Tihany. Baia include cadă de duș și uscător de păr.

 

 chr
Pentru a reveni la pagina anterioara, va rugam sa dati click aici: